Get Adobe Flash player

Jadłospis

                                                                     Poniedziałek  14.10.2019

Śniadanie – Płatki owsiane z mlekiem, pieczywo pszenno – żytnie z masłem,ser żółty, pomidor, szczypiorek. Sok owocowy, banan.

Obiad – Zupa ogórkowa z ziemniakami. Leczo z mięsem wieprzowym( cukinia, papryka, cebulka), ryż, jabłko. Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek –  Pieczywo z masłem, kiełbasa krakowska, ogórek świeży, rzodkiewka. Herbata z cytryną i miodem.

                                                                    Wtorek 15.10.2019

Śniadanie – Kakao, pieczywo pszenno – żytnie z masłem, szynka gotowana, roszponka,papryka. Herbata malinowa,winogrono.

Obiad – Zupa zacierkowa. Polędwiczki wieprzowe z cebulką, ziemniaki, surówka – kapusta pekińska, ogórek kwaszony, kukurydza w sosie winegret. Kompot owocowy.

Podwieczorek – Serek owocowy, wafelek ryżowy. Herbata z cytryną.

                                                                       Środa  16.10.2019

Śniadanie – Płatki ryżowe z mlekiem, pieczywo pszenno-żytnie z masłem, jajko gotowane, pomidor, szczypiorek. Herbata pomarańczowa, melon.

Obiad –  Czerwony barszcz z ziemniakami. Gulasz z warzywami, makaron kolanka, jabłko. Kompot owocowy.

Podwieczorek – Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, kiełbasa żywiecka, sałata, rzodkiewka. Herbata z cytryną i miodem.                                                 

        Czwartek  17.10.2019

Śniadanie – Kakao, pieczywo pszenno – żytnie z masłem, ogonówka, ogórek świeży, papryka. Mięta z cytryną, gruszka.

Obiad – Krem z zielonej soczewicy z groszkiem ptysiowym. Kotlet z indyka, ziemniaki, surówka mini marchewka. Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek – Budyń malinowy, chrupsy jabłkowe. Herbata z cytryną.

                                                                 Piątek  18.10.2019

Śniadanie – Płatki jęczmienne na mleku,  pieczywo pszenno – żytnie z masłem, schab pieczony, sałata, papryka. Herbata malinowa, pomarańcza.

Obiad – Zupa jarzynowa z ziemniakami. Makaron żytni, serek waniliowy, polewa truskawkowa.  Kompot owocowy.

Podwieczorek – Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, kiełbasa szynkowa, jajko gotowane, pomidor i szczypiorek. Herbata z cytryną i miodem.