Get Adobe Flash player

Jadłospis

                                                                     Poniedziałek 22.04.2019

Śniadanie –  

Obiad – 

Podwieczorek –  

                                                                    Wtorek  23.04.2019

Śniadanie – Kakao, pieczywo pszenno – żytnie z masłem, kiełbasa żywiecka, sałata, rzodkiewka. Mięta z cytryną, jabłko.

Obiad –  Zupa koperkowa z ziemniakami. Mięso wieprzowe, sos bolognese, makaron spaghetti, ogórek kiszony. Kompot owocowy.

Podwieczorek –  Bułka z masłem i dżemem. Mleko do picia.

                                                                       Środa 24.04.2019

Śniadanie – Płatki ryżowe na mleku, pieczywo pszenno – żytnie z masłem, jajko gotowane, pomidor, szczypiorek. Sok jabłkowo – marchewkowy, ananas.

Obiad – Zupa krupnik  z kaszy mannej. Polędwiczki wieprzowe z cebulką, ziemniaki, surówka szwedzka z ogórka kwaszonego, jabłka, marchewki). Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek –  Pieczywo pszenno – żytnie z masłem, kiełbasa krakowska, papryka, cykoria. Herbata z cytryną.

                                                              Czwartek  25.04.2019

Śniadanie – Kakao, pieczywo pszenno – żytnie z masłem,  szynka pieczona, rzodkiewka, rukola. Herbata malinowa, chrupsy.

Obiad – Zupa ogórkowa z ziemniakami. Kurczak w sosie słodko – kwaśnym, ryż, surówka z białej kapusty, marchewki i jabłka z jogurtem. Kompot owocowy.

Podwieczorek – Chałka z masłem, kisiel owocowy.

                                                                 Piątek  26.04.2019

Śniadanie – Makaron literki na mleku, pieczywo pszenno – żytnie z masłem, polędwica sopocka, sałata, papryka. Herbata owoce leśne, brzoskwinia.

Obiad – Zupa krem z pomidorów pelati z tymiankiem i groszkiem ptysiowym. Kotlet z jajka, ziemniaki, sałata ze śmietaną. Kompot owocowy.

Podwieczorek – Budyń malinowy, chrupsy. Herbata z cytryną.