Get Adobe Flash player

Jadłospis

                                                                     Poniedziałek 15.10.2018

Śniadanie – Makaron literki na mleku, pieczywo pszenno – żytnie z masłem, ser żółty, pomidor, szczypiorek. Herbata owoce leśne i melon.

Obiad – Zupa barszcz biały z ziemniakami, leczo z mięsa mielonego, cukinia, papryka, cebula, ryż. Jabłko, kompot wieloowocowy.

Podwieczorek –  Pieczywo pszenno – żytnie, kiełbasa żywiecka, sałata. rzodkiewka. Herbata z cytryną.

                                                                    Wtorek 16.10.2018

Śniadanie – Kakao, pieczywo pszenno – żytnie z masłem, szynka gotowana, ogórek świeży, biała rzodkiew. Sok owocowy, winogrono.

Obiad –  Zupa selerowa z lanymi kluseczkami, udko pieczone, ziemniaki, surówka z pora i marchewki. Kompot owocowy.

Podwieczorek – Kisiel owocowy, chałka z masłem.

                                                                       Środa  17.10.2018

Śniadanie – Musli z mlekiem, pieczywo pszenno – żytnie z masłem, pasta z jajek, twarożek ziołowy, pomidor, szczypiorek. Herbata żurawinowa, kiwi.

Obiad –  Zupa z zielonego groszku, strogonoff ( mięso wieprzowe, pieczarka,papryka i ogórek kwaszony ),makaron kokardki. Kompot i banan.

Podwieczorek – Bułka z masłem, kiełbasa szynkowa , papryka, rukola. Herbata z cytryną.

                                                                  Czwartek   18.10.2018

Śniadanie – Kakao, pieczywo pszenno – żytnie z masłem, schab pieczony, cykoria, rzodkiewka. Herbata miętowa, gruszka.

Obiad – Czerwony barszcz z ziemniakami, pierogi z mięsem, surówka z ogórka kwaszonego , marchewki, cebuli czerwonej. Kompot owocowy.

Podwieczorek – Kasza manna, mus ananasowo- brzoskwiniowy. Herbata z cytryną.

                                                                Piątek 19.10.2018

Śniadanie – Płatki jęczmienne z mlekiem, pieczywo pszenno – żytnie z masłem i polędwicą sopocką, sałata, papryka. Sok owocowy, mandarynka.

Obiad –  Zupa ryżowa z warzywami, kotlet z ryby, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, jabłka i marchewki. Kompot owocowy.

Podwieczorek – Drożdżówka, jabłko. Mleko do picia.