Get Adobe Flash player

Jadłospis

 

 

126897_owoce-warzywa-witaminy

 

 

 

PONIEDZIAŁEK 16.10.2017

Śniadanie

Musli na mleku, pieczywo mieszane (pszenne i razowe), masło, ser żółty, pomidor, szczypiorek.

Herbata malinowa, banan.

Obiad

Zupa szczawiowa z jajkiem

Risotto z mięsem mielonym, fasolką, marchewką, papryką, kukurydzą, kompot.

Podwieczorek

Pieczywo mieszane (pszenne i razowe) z masłem, kiełbasa krakowska, sałata, papryka, sok owocowy.

 

 

WTOREK 17.10.2017

Śniadanie

Kakao, pieczywo mieszane (pszenne i razowe), masło, szynka z indyka, cykoria, ogórek świeży

Woda z miętą i cytryną, melon.

Obiad

Zupa porowa z lanymi kluskami

Kotlet z piersi kurczaka, ziemniaki, marchewka z groszkiem, kompot.

Podwieczorek

Chałka z masłem, twarożek z miodem, herbata z cytryną.

 

 

ŚRODA 18.10.2017

Śniadanie

Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane (pszenne i razowe), masło, jajko gotowane, pomidor, szczypiorek.

Herbata pomarańczowa, gruszka.

Obiad

Zupa z zielonego groszku z ziemniakami

Szynka duszona w jarzynach, kasza jęczmienna, surówka z buraczka, cebuli i jabłka, kompot.

Podwieczorek

Bułka wieloziarnista, masło, schab pieczony, rzodkiewka, żółta papryka, sok jabłkowy.

 

 

CZWARTEK 19.10.2017

Śniadanie

Kakao, pieczywo mieszane (pszenne i razowe), masło, kiełbasa żywiecka, rzodkiewka, sałata.

Herbata miętowa, winogrono.

Obiad

Zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym

Gołąbki bez zawijania, ziemniaki, surówka z selera i jabłka, kompot.

Podwieczorek

Jogurt truskawkowy (własnej produkcji), wafelek ryżowy, herbata z cytryną.

 

 

 

PIĄTEK 20.10.2017

Śniadanie

Płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane (pszenne i razowe), masło, polędwica, papryka, ogórek kwaszony.

Sok owocowy, chrupsy, ananas.

Obiad

Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty

Kluseczki leniwe, surówka z jabłkiem i marchwią, kompot.

Podwieczorek

Bułka pszenna z masłem, kiełbasa krakowska, jajko gotowane, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną.