Get Adobe Flash player

Jadłospis

 

 

126897_owoce-warzywa-witaminy

 

PONIEDZIAŁEK 19.02.2018

Śniadanie

Lane kluski na mleku, pieczywo mieszane (pszenne i razowe), masło, polędwica, rukola, papryka.

Sok jabłkowo-wiśniowy, gruszka.

Obiad

Żurek z ziemniakami.

Leczo (mięso mielone, parówki, cukinia, papryka, cebula, pomidory palati), ryż, kompot, jabłko.

Podwieczorek

Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa krakowska, sałata, rzodkiewka, herbata malinowa.

 

WTOREK 20.02.2018

Śniadanie

Kakao, pieczywo mieszane (pszenne i razowe), masło, polędwica sopocka, papryka, ogórek świeży.

Herbata pomarańczowa, chrupsy ananasowe.

Obiad

Zupa zacierkowa.

Pieczeń rzymska z jajkiem i groszkiem, ziemniaki, surówka z ogórka kwaszonego, jabłka i cebulki, kompot.

Podwieczorek

Jogurt ananasowo-brzoskwiniowy (własny wyrób), wafelek ryżowy.

 

 

ŚRODA 21.02.2018

Śniadanie

Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane (pszenne i razowe), masło, jajko gotowane, pomidor, szczypiorek.

Herbata miętowa, ananas.

Obiad

Zupa szpinakowa z ziemniakami. 

Szynka pieczona z warzywami, makaron żytni, surówka z buraczka, jabłka, ogórka kwaszonego i cebulki, kompot.

Podwieczorek

Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa żywiecka, rzodkiewka, cykoria, herbata z cytryną i miodem.

 

 

 

CZWARTEK 22.02.2018

Śniadanie

Kakao, pieczywo mieszane (pszenne i razowe), masło, schab pieczony, papryka, rukola.

Herbata z czarnej porzeczki, brzoskwinia.

Obiad

Zupa brokułowa z ryżem.

Pieczone udziki z kurczaka, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka, kompot.

Podwieczorek

Placki z jabłkiem, herbata z cytryną.

 

 

 

PIĄTEK 23.02.2018

Śniadanie

Płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane (pszenne i razowe), masło, ogonówka, rzodkiewka, ogórek kwaszony.

Herbata malinowa, jabłko.

Obiad

Zupa z zielonej fasolki szparagowej.

Ryba panierowana, ziemniaki, surówka z kapusty kwaszonej, jabłka i marchewki, kompot.

Podwieczorek

Galaretka owocowa, słomka ptysiowa, ananas, herbata z cytryną.