Get Adobe Flash player

Jadłospis

 

 

126897_owoce-warzywa-witaminy

 

 

PONIEDZIAŁEK 11.06.2018

Śniadanie

Płatki ryżowe  na mleku, pieczywo mieszane (pszenne i razowe), masło, ser żółty, pomidor, szczypiorek.

Herbata owoce leśne, banan.

Obiad

Zupa pazibroda z pomidorami. 

Risotto z mięsem mielonym, jabłko, kompot.

Podwieczorek

Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa krakowska, sałata, papryka, herbata z cytryną.

 

 

 

WTOREK 12.06.2018

Śniadanie

Kakao, pieczywo mieszane (pszenne i razowe), masło, szynka, rzodkiewka, roszponka.

Sok owocowy, winogrono.

Obiad

Rosół z makaronem.

Potrawka z kurczaka, ziemniaki, pomidor z cebulką, kompot.

Podwieczorek

Mus z kaszy manny z polewą truskawkową, herbata z cytryną.

 

 

ŚRODA 13.06.2018

Śniadanie

Makaron literki na mleku, pieczywo mieszane (pszenne i razowe), masło, jajko gotowane, pomidor, szczypiorek.

Mięta z cytryną, gruszka.

Obiad

Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami. 

Kotlet z indyka, ziemniaki, brukselka z masełkiem, kompot.

Podwieczorek

Pieczywo mieszane (pszenne i razowe) z masłem, kiełbasa krakowska, sałata, rzodkiewka, herbata z cytryną.

 

 

CZWARTEK 14.06.2018

Śniadanie

Kakao, pieczywo mieszane (pszenne i razowe), masło, schab pieczony , ogórek małosolny, rzodkiewka.

Herbata żurawinowa, brzoskwinia.

Obiad

Zupa ogórkowa z ziemniakami.

Gulasz z szynki, makaron kolorowy, sałata w sosie winegret, kompot.

Podwieczorek

Ciasto z truskawkami (własnego wypieku), herbata miętowa z cytryną.

 

 

PIĄTEK 15.06.2018

Śniadanie

Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane (pszenne i razowe), masło, ogonówka, sałata, papryka.

Herbata owoce leśne, jabłko.

Obiad

Zupa ryżowa z młodą włoszczyzną.

Ryba panierowana, ziemniaki, surówka z młodej kiszonej kapusty, jabłka i marchewki, kompot.

Podwieczorek

Drożdżówka z jabłkiem, herbata z cytryną.

 

 

PONIEDZIAŁEK 18.06.2018

Śniadanie

Płatki kukurydziane  na mleku, pieczywo mieszane (pszenne i razowe), masło, ser żółty, pomidor, szczypiorek.

Sok owocowy, banan.

Obiad

Zupa szczawiowa z jajkiem. 

Sos bolognese, makaron spaghetti, ogórek małosolny, kompot.

Podwieczorek

Pieczywo mieszane, parówki z szynki, ketchup, herbata z cytryną.

 

 

WTOREK 19.06.2018

Śniadanie

Kakao, pieczywo mieszane (pszenne i razowe), masło, ogonówka, rzodkiewka, ogórek świeży.

Mięta, morela.

Obiad

Zupa zacierkowa z młodą włoszczyzną.

Udziki pieczone, ziemniaki, mix sałat ze śmietaną, kompot.

Podwieczorek

Jogurt wieloowocowy (własnego wyrobu), słomka ptysiowa.

 

ŚRODA 20.06.2018

Śniadanie

Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane (pszenne i razowe), masło, jajko gotowane, rzodkiewka, roszponka .

Herbata pomarańczowa, arbuz.

Obiad

Zupa jarzynowa. 

Schab w sosie koperkowym, młode ziemniaki, pomidor z cebulką, kompot.

Podwieczorek

Bułka pszenna z masłem, kiełbasa szynkowa, ogórek małosolny, papryka, herbata z cytryną.

 

CZWARTEK 21.06.2018

Śniadanie

Kakao, pieczywo mieszane (pszenne i razowe), masło, polędwica, sałata, rzodkiewka.

Herbata miętowa, brzoskwinia.

Obiad

Żurek z ziemniakami.

Pierogi z mięsem, surówka z młodej marchewki z jabłkiem, kompot.

Podwieczorek

Sałatka owocowa (arbuz, truskawka, kiwi, winogrono, borówka amerykańska), biszkopty, herbata cytryną.

PIĄTEK 22.06.2018

Śniadanie

Płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane (pszenne i razowe), masło, schab pieczony, ogórek świeży, papryka.

Herbata malinowa, chrupsy.

Obiad

Zupa pomidorowa z ryżem.

Kotlet z jajka, ziemniaki, fasolka z bułeczką, kompot.

Podwieczorek

Pieczywo mieszane (pszenne i razowe) z masłem, kiełbasa żywiecka, jajko gotowane, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną.