Get Adobe Flash player

Jadłospis

 

 

126897_owoce-warzywa-witaminy

 

 

PONIEDZIAŁEK 23.04.2018

Śniadanie

Płatki ryżowe  na mleku, pieczywo mieszane (pszenne i razowe), masło, ser żółty, pomidor, szczypiorek.

Mięta z cytryną, banan.

Obiad

Zupa z zielonego groszku z ziemniakami. 

Sos bolognese, makaron spaghetti, ogórek kwaszony, kompot.

Podwieczorek

Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa żywiecka, sałata, papryka, herbata żurawinowa.

 

 

 

WTOREK 24.04.2018

Śniadanie

Kakao, pieczywo mieszane (pszenne i razowe), masło, szynka gotowana, ogórek świeży, rzodkiewka.

Sok owocowy, mandarynka.

Obiad

Krupnik.

Kotlet z piersi indyka, ziemniaki, warzywa z wody (brokuł, marchew, kalafior, brukselka), kompot.

Podwieczorek

Chałka z masłem i dżemem, mleko do picia.

 

 

ŚRODA 25.04.2018

Śniadanie

Zacierka  na mleku, pieczywo mieszane (pszenne i razowe), masło, jajko gotowane, pomidor, szczypiorek.

Herbata pomarańczowa, jabłko.

Obiad

Zupa ogórkowa. 

Schab w sosie chrzanowym, kasza gryczana, surówka z buraczków, jabłka i cebuli, kompot.

Podwieczorek

Pieczywo mieszane (pszenne i razowe) z masłem, kiełbasa krakowska, rukola, papryka, herbata z cytryną.

 

 

 

CZWARTEK 26.04.2018

Śniadanie

Kakao, pieczywo mieszane (pszenne i razowe), masło, schab pieczony, rzodkiewka, ogórek świeży.

Herbata owoce leśne.

Obiad

Zupa pomidorowa z makaronem.

Hamburgery z indyka, ziemniaki, mix sałat z sosem vinegret, sok owocowy.

Podwieczorek

Bułka pszenna z masłem, pasta z ryby wędzonej z serkiem ziołowym, ogórek kiszony, herbata z cytryną.

 

 

 

PIĄTEK 27.04.2018

Śniadanie

Płatki jęczmienne na mleku na mleku, pieczywo mieszane (pszenne i razowe), masło, polędwica, sałata, rzodkiewka.

Herbata miętowa, brzoskwinia.

Obiad

Czerwony barszcz.

Naleśniki z serem, polewa waniliowa, kompot.

Podwieczorek

Pieczywo mieszane (pszenne i razowe) z masłem, kiełbasa krakowska, jajko gotowane, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną.